Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović otvorio je ovaj značajan godišnji skup. Ministar Momirović je naglasio da je Srbija pokazala značajan ekonomski rast i da će na to dodatno da utiče predstojeća EXPO 2027 organizacija kao i da će u okviru programa  Skok u budućnost do 2027. godine biti uloženo preko 18 milijardi evra u više od 300 projekata u Srbiji.

Panelom EXPO 2027 je počela 9. Konferencija o infrastrukturi i nekretninama Prodexpo Srbija gde su stručnjaci izneli kao najveći izazov manjak radne snage kao i obezbeđivanje materijala. Bojan Stanić ispred Privredne komore rekao je da bi Expo trebalo da bude prilika idealna za domaće kompanije.

Učesnici konferencije istakli su važnost zelene gradnje, među kojima je bila i Dragana Korica direktorka Saveta zelene gradnje Srbije. Konferencija Prodexpo Srbija okupila je i predstavnike Privrednih komora Vojvodine, gospodina Boška Vučurevića, Grčko-srpske privredne komore Kostasa Georgakosa koji je istakao važnost saradnje i nove prilike između dve države, dr Dragana Kostića ispred Komore Pirot kao i Gorana Račića ispred Komore Banja Luka.

Na temu o investiranju i zašto je investiranje u nekretnine uvek dobar potez govorili su profesor Molnar sa Ekonomskog fakulteta u Beogradu i Mario Kijanović ispred Saveta stranih investitora, kao uejdno i jednog od pokrovitelja konferencije.

Konferenciji su prisustvovali zamenik gradonačelnika Kragujevca Dejan Ružić i glavni urbanista Lidija Stefanović Nikolić.

Proceniteljski panel Da li se investitor promenio. Novi trendovi i zahtevi razmatrao je najvažnija pitanja među proceniteljima, stručnjacima i konsultantima, a panel je vodila Danijela Ilić predsednica Nacionalnog udruženja procenitelja Srbije.

Ovogodišnji pokrovitelji konferencije Prodexpo Srbija bili su Društvo procenitelja Srbije, Savet stranih investitora, Nacionalno udruženje procenitelja Srbije, Savet zelene gradnje Srbije, Udruženje samostalnih sudskih veštaka i procenitelja i Klaster nekretnine.

Konferencija se održala zahvaljujući podrške kompaniji Alumil, Elvial i Xella.

Medijski sponzori konferencije bili su 4Zida, Beobuild.rs, E2, Kancelarijainfo.rs, Real Estate Group SEE i Sasomange.rs Nekretnine.

Ovation bbdo je bio partner konferencije Prodexpo Srbija.

Organizator konferencije je kompanije TGI Group International.