Logistička kompanija sada koristi električne tricikle za dostavu privatnim kućama i firmama na otocima Rabu i Lošinju. Ova vozila imaju elektromotor niske buke, ali visokih performansi i laki su za manevrisanje, što ih čini savršenim za isporuke u malim gradovima, turističkim naseljima i nacionalnim parkovima – pre svega tokom sezone praznika.

– Važno je održati autentičnost i jedinstvenost ostrva. Korišćenjem naših električnih tricikla za pružanje usluga dostave pomažemo ostrvskim oazama da zadrže svoj šarmantni karakter. A naši kupci će robu koju su naručili online dobiti na ekološki prihvatljiv način – kaže Barbara Bujačić, Country Manager za Hrvatsku u Gebrüder Weiss-u.

 

Električni kombiji u urbanim sredinama

 

Pored električnih tricikla, Gebrüder Weiss Hrvatska odnedavno je počela da koristi i električne kombije za dostavu krajnjim kupcima u Zagrebu. Bilo da se radi o nameštaju, mašinama za pranje veša, frižiderima i zamrzivačima ili sportskoj opremi – Gebrüder Weiss isporučuje proizvode gde god su kupcima potrebni. Električni kombi može da pređe 170 kilometara sa jednim punjenjem baterije, omogućavajući do 35 ekoloških isporuka dnevno.

Ova vozila su savršeno prikladna za transport u urbanim sredinama, a čak i smanjuju buku saobraćaja zahvaljujući svom niskobučnom elektromotoru.

Baterije vozila pune se preko  fotonaponskog sistema, koji je od nedavno pušten u pogon u sedištu kompanije u blizini Zagreba. Sistem instaliran na krovu logističkog objekta ima ukupnu vršnu izlaznu snagu od 500.000 kWh godišnje. Kako se navodi u saopštenju kompanije, očekuje se impresivna ušteda od 107 tona CO2 u prvoj godini.

Ovim održivim merama u Hrvatskoj, Gebruder Weiss pravi sledeći korak na putu prema ciljanoj klimatskoj neutralnosti do 2030. Logistička kompanija, inače, već nekoliko godina ulaže u teška teretna vozila sa pogonom na alternativna goriva i razvija rešenja sa niskim nivoom emisija.

 

Izvor: Putonlogistics.com