Globalna kompanija za nekretnine, sa jakim prisustvom na poljskom logističkom tržištu, kupila je od Panattonija tri potpuno komercijalizovana industrijska parka, ukupne površine 135.000 kvadratnih metara za približno 100 miliona evra.


Investitor je investitoru prodao tri parka: Panattoni Park Žori, površine 37.600 kvadratnih metara; Panattoni Park Poznan KSIII, prostire se na 42.000 kvadratnih metara; i Panattoni Park Łodz A1, koji obuhvata 56.000 kvadratnih metara.

Poljska, koja se nalazi u centru Evrope, jedno je od najvažnijih logističkih i industrijskih čvorišta. Predstavlja dinamičan rast zakupa i zanimanja zbog lokalnih i globalnih faktora.

Kupljeni parkovi su u potpunosti iznajmljeni, u kojima se nalaze međunarodni igrači u sektorima kao što su logistika, FMCG, elektronika i DY. Svaki objekat je postigao visok standard BREEAM sertifikata, nudeći energetski i vodoefikasna rešenja i promovišući dobrobit zaposlenih.

U prvoj polovini 2023. Panattoni je bio uključen u dve od tri najveće transakcije na domaćem tržištu industrijske svojine. Prodaja kampusa u Vroclavu od 160.000 kvadratnih metara označila je najveću transakciju nekretninama u Poljskoj bez podela i najveću na tržištu industrijskih nekretnina u regionu CIE.

Robert Dobrzicki, izvršni direktor i suvlasnik kompanije Panattoni za Evropu, UK i Indiju, objašnjava: „U promenljivom investicionom okruženju pod uticajem faktora kao što su inflacija, rastuće kamatne stope i troškovi izgradnje, segment industrijskih nekretnina ističe se kao opcija koja obećava. U tome značajnu ulogu igraju rastući trendovi kao što su približavanje, ponovno postavljanje i širenje e-trgovine. Skladišta, logistika i industrijski objekti postaju kritična infrastruktura, strateški pozicionirana bliže kupcima kako bi se osigurali lanci snabdevanja. Poljska, sa svojom odličnom lokacijom, je poželjna destinacija za dugoročne investitore koji cene potencijal našeg razvoja.“

 

Izvor: Property-forum.eu/