Drugi kvartal ove godine karakteriše intenzivna aktivnost posebno u sektoru proizvodnih kapaciteta, kako u Beogradu tako i širom Srbije. Reč je o kompanijama – Knauf, Bizerba, Elektroplast, Nidec, Wacker Neuson, Punai, Hansgrohe, ElevenEs, Yangfeng…

Sa druge strane, prema podacima iz ovog izveštaja, jedino distributivno skladište isporučeno u prethodna tri meseca bio je objekat sedmsektoru proizvodnih kapacitetasektoru proizvodnih kapacitetae faze projekta Industrijskog parka Beograd, koji se nalazi u naselju Pećinci, a prostire se na blizu 13.000 m2.

Kada je reč o projektima koji su u toku, nekoliko objekata u Beogradu i okolini doprineće rastu logističkih kapaciteta. Naime, CTP, jedan od najuticajnijih investitora na srpskom tržištu, trenutno razvija dve faze CTPark beogradskog centra. Time će svojim kapacitetima dodati još 122.000 m2 po završetku izgradnje, koja se očekuje krajem godine. Više od 60.000 kvadrata biće izgrađeno u okviru CTParka Sever 5 i 6 u Novim Banovcima, piše u izveštaju CBRE.

 

Izvor: Plutonlogistics.com